Trehøje Museum

Thorkild Munk er afgået ved døden 26. december 2017

 

Mindeord over Thorkild Munk                                                      

Lokalhistorikker og med stifter af Trehøje Museum Thorkild Munk er død.

Thorkild Munk har igennem et langt liv, været aktiv i lokalområdet.

Først i det gamle Nr. Omme, hvor Thorkild færdedes hjemmevant i Grønbjerg og Ørnhøj i ungdomsforening med dilletant og foredrag.

Efter uddannelsen på Landbohøjskolen i København, arbejdede han nogle få år for landboforeningerne i det Vestjyske bl.a. med kontrol af kartofler. Derefter bosatte han sig i barndomshjemmet, som lå langs hovedvejen, lige syd for Ørnhøj.

Landbruget var mere en pligt og levebrød end interesse, har Thorkild udtalt. Lokal historie og senere museet skabt over Thorkilds indsamlede ting og broderen Sigfreds samlinger, det var noget den veltalende Thorkild gik op i.

Thorkild var til sin død ugift, han kunne ellers fortælle om talrige husbestyrerinder som hjalp ham både ude og inde, men ingen bed på krogen. Vi er også mange som har hørt historien om hvor mange år han spiste sin varme mad på Ørnhøj Hotel, og samværet med de ungkarle som mødtes der.

Thorkild var sidst i 70erne med til at stifte Ørnhøj Lokalarkiv, han var leder og har samlet store mængde af materiale til arkivet.

Først i 90erne var han med til at stifte Ørnhøj Museumsforening, som senere blev til Trehøje Museumsforening og fik lokaler i den gamle brugs i Ørnhøj.

I en del år var han også aktiv i Abildå Brunkul, både som bestyrelsesmedlem og fortæller.

Thorkild fik lært at bruge en computer, mest som skrivemaskine, det er lokalområdet ham meget taknemlig for i dag. Thorkild var sammen med afdøde Jens Chr. Dideriksen med til at indsamle materialet til den første Abildå bog, senere skrev han bogen ”Ørnhøj før og nu”, bogen blev udgivet af museet til stor glæde for Thorkild. Senere skrev han sammen med barndomsvennen Jens Peter Svendsen også en lignende bog om Grønbjerg. Han har også i de seneste år skrevet mindre historier fra lokalområdet.

Thorkild har ofte de senere år udtalt at han følte sig alene, dem som han ellers havde været omgivet af faldt væk. Derfor er det lidt specielt for museet at fortælle, at da Thorkild fyldte 90 i efteråret 2016, arrangerede vi festen i museets lokaler. Det var med rød løber og hvad dertil hører, vi var ca. 50 personer, familie og venner, som havde en skøn dag sammen med Thorkild. Thorkild har efterfølgende udtalt adskillige gange, at det havde været en af de bedste dage i hans liv, så når savnet og tomheden har lagt sig, så er det rart at mindes mange gode stunder med en engageret fortæller.

Æret være Thorkilds minde.

 

Skrevet af formand for Trehøje Museum Jens Kongsgaard

Trehøje Museum - Søndermarksvej 2 - 6973 Ørnhøj

Entre kr. 20,- Gratis for medlemmer

Sæsonen starter søndag den 1. marts kl. 14

Derefter åbent  hver søndag fra kl. 14 til kl. 16

Medlemskab af Museet koster kun 80 kr. for et år

Du kan indbetale til: Reg.nr.: 7650 Kto.nr.: 7578334 - Husk at opgive dit navn ved indbetaling

 

Følg os på facebook:

 

 

Vi bliver så glade hvis du giver os et like wink