Udstillinger på Trehøje Museum

 

Museet har faste udstillinger, med værksteder fra en skomager, tømrer og smede.

Vi har desuden et køkken og en stadsstue, samt noget inventar fra en skole og byens nedlagte posthus.

 

Derforuden vil der være skiftende udstillinger i museet.

 

________________________________________________________________________________________

Sommerudstilling på Trehøje Museum 2017

 

Trehøje Museum har lavet ny udstilling som skal stå sommeren over, i vinduet har man været i magasinerne og fundet en dejlig samling platter, hvor temaet er Nordisk Fauna. Samlingen er en del af arven efter Sigfred Munk.

Inde på museet har man lånt planche udstillingen fra Ørnhøj Borgerforenings jubilæumsarrangement, hvor man i ord og billeder fortæller om aktiviteter og personer som har betydet noget for lokalområdet gennem de seneste 100 år.

En samling begyndende i 1927 er udstillet bag glas, det er Ørnhøj Idrætsforenings pokaler, nåle, glas og plader. Alle disse ting i sølv, tin og glas har været pakket ned de seneste år, de har tidligere været udstillet i hallens kantine, men efter en udvidelse og renovering for nogle år siden, var samlingen blevet pakket ned og derfor ikke været synlige, det har man så fået gjort noget ved. Efter en ordentlig tur med opvask og pudseklud vises de nu frem på museet, imens tænker ØIF´s bestyrelse på hvad der så efterfølgende skal ske med samlingen.

Museet vil samtidig benytte lejligheden til at takke for hjælpen i forbindelse med renovering af det bagerste magasin, bestyrelsen og en flok frivillige hjælpere har fået istandsat lokalet, i skrivende stund mangler der kun at blive sat reoler op, så kan man få hentet de deponerede ting hjem på museet igen. Da den nye dør mellem magasinet og galleriet ikke kommer før i uge 33, så har museet gæste mulighed for at se de nyrenoverede lokaler.

Sæsonen 2017 er i gang på Trehøje Museum.

Vi åbnede dørene 2017 søndag den 5. marts. Vi havde dejligt mange besøgende, der nød vores nye udstilling af tekstiler fra museets egne magasiner. Kaffen og kagen blev selvfølgelig også nydt, og snakken gik livligt, hen over kaffen og ved de forskellige museums genstande og udstillinger.

Du kan se billeder fra Trehøje Museums åbningsdag her.

 

Bestyrelsen har benyttet vinterpausen til at få malet væggene og lavet lidt om på museets udstillingen.

Magasinet bagerst, som julemarkedsgæster kender som museumscafé er ryddet. Den skal gennemgå en større renovering med nyt gulv og isolering.

Museet har midlertidig lejet lokaler til opbevaring til både små og større ting. Det giver også mulighed for en gennemgang af tingene og samtidig, når man flytter/håndterer tingene, få dem gennemgået for skader såsom borebiller og andet.

Der indleveres gennem årene også mange ting i hverdagen, det betyder at der opstår en del gengangere, det kan på sigt give pladsproblemer. Så ved gennemgangen har vi også gennemført lidt oprydning.

Vinter pausen har for bestyrelsen været meget aktiv, vi har hentet brugte reoler og lysarmaturer fra nedbrydning, og vi har fået tilsagn om byggemateriale til renovering af magasinet. Så man kan forvente lidt bygge rod og lidt andet aktivitet i huset i sæsonen 2017.

Vi glæder os til at se dig laugh

 

_______________________________________________

Trehøje Museum - Søndermarksvej 2 - 6973 Ørnhøj

Museet har åbent alle søndage kl. 14.00 - 16.00

Entre kr. 20,- Gratis for medlemmer

Medlemsskab af Museet koster kun 60 kr for et år

Du kan indbetale til:

Reg.nr.: 7650

Kto.nr.: 7578334

Husk at opgive dit navn ved indbetaling

 

Til toppen

 

________________________________________________

 

Siden er designet af flottehjemmesider.dk

Dette website anvender cookies. OK