Trehøje Museum

 

Trehøje Museum byder på en spændende samling af egnens landbrugsredskaber fra før traktorens tid.

Samlingen er skænket af landmand Thorkild Munk, Ørnhøj.

Han har gennem 20-25 år reddet et stort udvalg af de almindeligt anvendte redskaber i det gamle bondebrug fra at gå til grunde.

Mange steder er de hestetrukne redskaber mere eller mindre upåagtet gået til grunde under den rivende mekanisering af dansk landbrug efter 2. verdenskrig. Mange er allerede forsvundet, så vi skal værne om det der kan reddes.

I kontrast til landbrugsredskaberne kan man se uddrag af en eksotisk samling, hjembragt fra alle egne af  verden, som nu afdøde minkavler Sigfred Munk tog med sig hjem på sine 42 udlandsrejser, heriblandt flere jordomrejser.

Trehøje Museums høje standart er ikke mindst Sigfred Munks fortjeneste.

Ved sin død i 1993 testamenterede han det meste af sin formue til Trehøje Museumsforening, samt en værdifuld samling malerier, hovedsageligt malet i forrige århundrede af danske guldaldermalere.

Også denne interessante samling er repræsenteret på Trehøje Museum.

 

I museets samling indgår tre værksteder:

 

 - Skomager

 - Tømrer

 - Smede

 

Sæsonen 2017 er i gang på Trehøje Museum.

Vi åbnede dørene 2017 søndag den 5. marts. Vi havde dejligt mange besøgende, der nød vores nye udstilling af tekstiler fra museets egne magasiner. Kaffen og kagen blev selvfølgelig også nydt, og snakken gik livligt, hen over kaffen og ved de forskellige museums genstande og udstillinger.

Du kan se billeder fra Trehøje Museums åbningsdag her.

 

Bestyrelsen har benyttet vinterpausen til at få malet væggene og lavet lidt om på museets udstillingen.

Magasinet bagerst, som julemarkedsgæster kender som museumscafé er ryddet. Den skal gennemgå en større renovering med nyt gulv og isolering.

Museet har midlertidig lejet lokaler til opbevaring til både små og større ting. Det giver også mulighed for en gennemgang af tingene og samtidig, når man flytter/håndterer tingene, få dem gennemgået for skader såsom borebiller og andet.

Der indleveres gennem årene også mange ting i hverdagen, det betyder at der opstår en del gengangere, det kan på sigt give pladsproblemer. Så ved gennemgangen har vi også gennemført lidt oprydning.

Vinter pausen har for bestyrelsen været meget aktiv, vi har hentet brugte reoler og lysarmaturer fra nedbrydning, og vi har fået tilsagn om byggemateriale til renovering af magasinet. Så man kan forvente lidt bygge rod og lidt andet aktivitet i huset i sæsonen 2017.

Vi glæder os til at se dig laugh

 

_______________________________________________

Trehøje Museum - Søndermarksvej 2 - 6973 Ørnhøj

Museet har åbent alle søndage kl. 14.00 - 16.00

Entre kr. 20,- Gratis for medlemmer

Medlemsskab af Museet koster kun 60 kr for et år

Du kan indbetale til:

Reg.nr.: 7650

Kto.nr.: 7578334

Husk at opgive dit navn ved indbetaling

 

Til toppen

 

________________________________________________

 

Siden er designet af flottehjemmesider.dk

Dette website anvender cookies. OK